Zabawne kanapki w 4 wersjach

Małpeczka na grzance:

na zrumienionym toście połóż plasterek żółtego sera. Z chudej wędliny wytnij tułów, głowę, uszy, łapki oraz ogonek. Ułóż z nich małpkę. Udekoruj zielonymi oliwkami, szczypiorkiem oraz kawałkiem pomidora.

Rybka w paski:

kromkę bułki wrocławskiej posmaruj twarożkiem. Z kawałka papryki zrób usta rybki. Ułóż na niej plasterki ugotowanej marchewki i szczypiorek. Chcesz by rybka miała łuski? Zrób je z plastrów rzodkiewki.

Wyścigówka:

w bułce zrób otworek. Wydrąż. Włóż jajko ugotowane na twardo. Koła auta i czapeczkę kierowcy zrób z rzodkiewek. Przyklej je serkiem topionym. Resztę dekoracji zrób ze szczypiorku, żółtego sera i goździków.


Śmieszne potworki:

tosty zrumień, pokrój je na trójkąty. Pomiędzy kromki włóż plasterki salami (to będą języczki potworków) oraz wąskie paski żółtego sera – to będą zęby. Oczka zrób z plasterków ogórka i czarnych oliwek.

Przejdź na początek artykułu