Ciasta i desery

  • Ciasta i desery

    Kładzione piwosze

    Składniki na 25 sztuk. Ciasto: 30-35 dag mąki pszennej, 300 ml pszenicznego lub bezalkoholowego piwa, 100 ml mleka, 3 dag świeżych drożdży, 2 jajka, 2 łyżki...

  • Ciasta i desery

    Drożdżowe kokosanki

    Składniki na 30 sztuk. Ciasto: 45 dag mąki pszennej, 5 dag drożdży, 5 żółtek, 10 dag drobnego cukru, 3 łyżki wiórków kokosowych, 10 dag masła, 250 ml mleka,...

  • Ciasta i desery

    Paluchy w czekoladzie

    Składniki na 15 sztuk. Ciasto: 17 dag mąki pszennej, 5 dag masła lub margaryny, 2 jajka, 240 ml wody, po 2 łyżki cukru i cukru waniliowego, szczypta soli,...

  • Ciasta i desery

    Pudrowe róże

    Składniki na 8 sztuk: 1 opakowanie ciasta francuskiego, 2 twarde jabłka z czerwoną skórką, 3 łyżki cukru, 2 łyżki soku wyciśniętego z pomarańczy, 1/2 szkl....

  • Ciasta i desery

    Ananasowe kwiatuszki

    Składniki na 12 sztuk. Ciasto: 1 opakowanie ciasta francuskiego, 8 plasterków ananasa (z syropu lub świeżego), ewentualnie 3/4 szkl. dżemu ananasowego....

  • Ciasta i desery

    Domowe rurki z kremem

    Składniki na 12 sztuk. Ciasto: 1 szkl. mąki pszennej, 13 dag masła, 1 szkl. wody, 4 duże jajka, szczypta soli. Nadzienie: 50 dag serka mascarpone, 150 ml...

  • Ciasta i desery

    Rurki z kremem

    Składniki na 15 sztuk: opakowanie ciasta francuskiego, jajko, cukier, kryształ do posypania, kostka masła, 10 dag cukru pudru, budyń waniliowy, 25 dag malin...

  • Ciasta i desery

    Strudel z twarogiem i owocami

    Składniki na 10 porcji: Ciasto: 25 dag mąki • jajko • 3 dag masła • 90 ml wody • szczypta soli Nadzienie: 50 dag twarogu sernikowego • 40 dag brzoskwiń z...

  • Ciasta i desery

    Strudel z waniliowym nadzieniem

    Składniki na 10 porcji: Ciasto i nadzienie: opakowanie ciasta francuskiego • 60 dag twarogu • 2 jajka • 30 dag mrożonych truskawek • 6 dag cukru pudru • 4...